Dokumentarfilmklubben TårnbyDOX

Beskrivelse:

Tårnby DOX stiller skarpt på dokumentarfilm

Kan du også godt lide tankevækkende dokumentarfilm - og har du lyst til at dele oplevelsen med andre? Så venter der store oplevelser i efteråret på Tårnby Hovedbibliotek og Kulturhuset Kastrup Bio. 

Dokumentarfilmklubben Tårnby DOX er:

Dokumentarfilm på Hovedbiblioteket med efterfølgende diskussion fire gange i efteråret. Gratis billetter kan hentes på biblioteket eller printes fra taarnbybib.dk.

Dokumentarfilm på det store lærred i Kulturhuset Kastrup Bio tre gange i foråret. Du får 20 % rabat på billetprisen som medlem af Tårnby DOX. Billetter kan købes på Hovedbiblioteket eller i Kulturhuset Kastrup Bio. 

Du kan blive medlem af dokumentarfilmklubben Tårnby DOX ved at sende en mail med emnet ”Tårnby DOX” til bibliotek@taarnby.dk. Skriv blot dit navn, så kontakter vi dig. Medlemskabet er helt gratis.

Program for 2017:

Onsdag d. 30. august kl. 14-16: He named me Malala. Film og debat. Vises på Tårnby Hovedbibliotek. Gratis billetter.

Dokumentarfilmen 'He Named Me Malala' handler om den pakistanske pige Malala Yousafzai, der blev forsøgt myrdet for at have engageret sig i debatten om pigers ret til skolegang i Pakistan under Taliban. Filmen beskæftiger sig med begivenhederne, der ledte op til angrebet på Malala og eftervirkningerne, hvor hun bl.a. holdt en rørende tale for FN og modtog Nobels Fredspris. 'He Named Me Malala' er instrueret af manden bag Al Gore-dokumentaren ’En ubekvem sandhed’.

Davis Guggenheim (USA, 2015) - Varighed 88 min.

Onsdag d. 27. september kl. 14-16: The wolfpack. Film og debat. Vises på Tårnby Hovedbibliotek. Gratis billetter.

Dokumentarfilm om Angulo-brødrene som har boet isoleret fra omverdenen i en lejlighed i New York i stort set hele deres liv. Søskendeflokken lærer om verdenen omkring ved at se film og efterfølgende genopføre filmene. En dag stikker en af drengene af, og hele deres univers vendes på hovedet.

Crystal Moselle (US, 2015) – varighed 86 min.

Onsdag d. 25. oktober kl. 14-16: The war show. Film og debat. Vises på Tårnby Hovedbibliotek. Gratis billetter.

I 2011 bliver den syriske radiovært Obaidah Zytoon og hendes venner revet med af opstanden mod regimet. De lever blandt kunstnere og aktivister og filmer deres liv, da de begynder at deltage i demonstrationerne mod præsident Assad. Men som opstanden udvikler sig til en blodig borgerkrig, bliver deres venskab sat på prøve gennem fængslinger, død og vold. Zytoon forlader Damaskus og rejser til sin hjemby Zabadani, til rebellernes højborg Homs og til det nordlige Syrien, hvor hun oplever den spirende ekstremisme. Filmen er en personlig roadmovie, der følger Syriens skæbne og en gruppe venner, hvis liv og drømme forvandles til mareridt, alt imens landet synker sammen i kaos.

Onsdag d. 29. november kl. 14.00-16.30: The islands and the whales. Film og debat. Vises på Tårnby Hovedbibliotek. Gratis billetter.

Færøernes storslåede natur lægger en smuk, dramatisk ramme om indbyggernes liv - og om 'Øen og hvalerne', en billedskøn film fra øriget, hvor menneske og natur har levet med og af hinanden siden tidernes morgen. Men tiderne skifter, og nu er menneskets aftryk på planeten også nået helt op nordpå. Forureningen af havene gør fiskene giftige og folk syge. Men fiskeriet er en integreret del af færingernes kultur og selvforståelse. En læge med et godt hjerte er fanget i dilemmaet i midten. En fængslende film om traditioner, sammenhold og tillid i skyggen af en usikker fremtid.

Mike Day (GB, 2016) – Varighed 81 min.

 
 

 

Mere information

Betaling

 
 
Antal hold fundet: 0
agent
Lad Agenten  give dig besked når nye hold er tilgængelige.

Tårnby Kommunebiblioteker - Kamillevej 10 - 2770 Kastrup - Telefon: 32 46 05 20 - bibliotek@taarnby.dk - CVR nr. 20310413


© Plan2learn 3.8.20