Knud Rasmussen og dramaet om 2. Thule-ekspedition

Beskrivelse:

Spænding og dramatik var hverdag i den store polarhelt Knud Rasmussens liv med farefulde ekspeditioner. En af ekspeditionerne var ikke bare farefuld men endte fatalt, nemlig den 2. Thule-ekspedition, som fandt sted for 100 år siden i år.

I de senere år er der fremkommet oplysninger, som har kastet nyt lys over denne ekspedition, der med sine ekstreme udfordringer og to omkomne deltagere er den hårdeste og mest omkostningskrævende i Knud Rasmussens liv. 

I aftenens foredrag beretter Knud Michelsen, som er barnebarn af Knud Rasmussens søster, om ekspeditionen og stiller skarpt på den konflikt, der efter ekspeditionen udviklede mellem Knud Rasmussen og den ene af deltagerne, polarforskeren Lauge Koch. 

Knud Michelsen er cand. mag og fhv. lektor. Han arbejder i dag som forfatter, oversætter og seniorforsker. Om Knud Rasmussen har han skrevet "Jeg vil ikke dø for et skuldertræk" (1999), "Den unge Knud Rasmussen" (2011), "Vejen til Thule" (2014) og senest "En værkende tand - Striden om 2. Thule-ekspedition" (2017)

Kontakt:

Spørgsmål vedr. tilmelding:
Tårnby Kommunebiblioteker
3246 0520
eksp.hb.uk@taarnby.dk

Mere information

Betaling

 
 
Antal hold fundet: 0
agent
Lad Agenten  give dig besked når nye hold er tilgængelige.

Tårnby Kommunebiblioteker - Kamillevej 10 - 2770 Kastrup - Telefon: 32 46 05 20 - bibliotek@taarnby.dk - CVR nr. 20310413


© Plan2learn 3.8.20